Τυάνων 3, 18450 Νίκαια
2104926345
6932225892
info@emkas.gr

Demo slide

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Η αντικατάσταση κουφωμάτων σε παλιότερες κατοικίες είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

H παλιά τεχνοτροπία κατασκευής σπιτιών και κουφωμάτων, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, όπου η εξοικονόμηση ενέργειας και επομένως, η μείωση των λειτουργικών δαπανών, είναι αναγκαία. Επίσης, ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ), απαιτεί κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα, τις απώλειες ενέργειας και το κόστος που απαιτείται για θέρμανση και ψύξη.

 

Γιατί ο νέος ΚΕΝΑΚ αφορά και ιδιοκτήτες παλαιών κατοικιών?

Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης αφορά και παλαιές οικοδομές αφού πλέον θα απαιτείται, στο άμεσο μέλλον, πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης της κατοικίας, από ενεργειακό επιθεωρητή, για οποιανδήποτε χρήση του ακινήτου, ενοικίαση ή πώληση. Το μέτρο αυτό, σκοπό έχει την σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και την αύξηση της αντικειμενικής αξίας τους. Για το λόγο αυτό οι αλλαγές που πραγματοποιούνται και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν, επιβάλλεται να φέρουν την σήμανση CE και να έχουν πιστοποιημένες ιδιότητες.

Η αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται με πολύ απλές παρεμβάσεις και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι παλαιότερα. Θερμοπρόσοψη σε βορινά τμήματα, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης, ηλιακοί συλλέκτες και φυσικά νέα ενεργειακά κουφώματα.

 

Η αντικατάσταση κουφωμάτων, είναι απλή διαδικασία?

Ναι είναι.

Όταν σε μια παλιά κατοικία αποφασιστεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων, η διαδικασία είναι η εξής:

Ένας τεχνικός μας, θα σας επισκεφτεί ώστε να διενεργήσει μια αυτοψία στο χώρο και στα κουφώματα, ώστε να σας προτείνει ιδέες και λύσεις, ανάλογα με τη χρήση και την αισθητική κάθε χώρου, αλλά και τις ανάγκες σας.

Συχνά συναντάμε κατοικίες με λειτουργικά λάθη σε κουφώματα αλουμινίου ή σε συνθετικά κουφώματα, είτε λόγο του κατασκευαστή, είτε λόγο παλαιωμένων αντιλήψεων. Σύνηθες είναι η σωστή λειτουργικότητα των κουφωμάτων, αλλά η ενεργειακή και πρακτική ανεπάρκειά τους.

Σε κάθε περίπτωση η αντικατάστασή τους είναι αναγκαία.

Μετά τον έλεγχο και τις προτάσεις μας, εκδίδεται μια αναλυτική προσφορά προς τον πελάτη με πλήρη περιγραφή των συμφωνημένων υλικών, προϊόντων και συστημάτων. Στη συνέχεια αφού οριστικοποιηθεί η παραγγελία, παίρνουμε οριστικά μέτρα παραγωγής και η διαδικασία παραγωγής ξεκινά.

ΔΕΝ απαιτείται το άδειασμα του σπιτιού, ούτε η απομάκρυνση των παλαιών κουφωμάτων στο στάδιο αυτό.

Όταν η παραγγελία είναι πλέον έτοιμη, τα έμπειρα συνεργεία μας, έρχονται, απομακρύνουν τα παλιά κουφώματα σας, χωρίς να δημιουργήσουν μερεμέτι, και τοποθετούν τα καινούργια κουφώματα, την ίδια μέρα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, σας παραδίδουμε εκτός από τα κουφώματα, τη δήλωση συμμόρφωσης στις Ευρωπαϊκές οδηγίες, την εγγύηση μας σαν κατασκευαστές, και οδηγίες καλής λειτουργίας των προϊόντων μας.

Η αντικατάσταση αυτή δεν απαιτεί παραπάνω από μια μέρα, για περίπου δέκα κουφώματα, πόρτες ή παράθυρα, και τα οφέλη είναι πολλά. Μείωση περίπου 74% των θερμικών απωλειών, όταν αντικαταστήσουμε ξύλινα κουφώματα με μονή υάλωση και μείωση 60%, όταν αντικαταστήσουμε απλά κουφώματα αλουμινίου με διπλή υάλωση. Η αντικατάσταση γίνεται με νέα ενεργειακά κουφώματα ΕΜΚΑΣ.

Επίσης έχουμε αύξηση της ηχομόνωσης και εκμηδενισμό της ανεμοπερατότητας και της υδατοπερατότητας. Ασφάλεια και πιστοποιημένη αντιδιαρρηκτική προστασία.

 

Ποια κουφώματα είναι ενεργειακά και γιατί να τα προτιμήσω?

Ενεργειακά είναι τα κουφώματα που έχουν πιστοποιημένες θερμο-μονωτικές ιδιότητες, από ανεξάρτητο φορέα ή οργανισμό.

Οι περιοχές μέχρι 500 μέτρα υψόμετρο ανήκουν στην κλιματική ζώνη Ά, της Ελληνική επικράτειας. Από τα 500 μέτρα και πάνω ανήκουν στην ΄Β κλιματική ζώνη.

Οι ανώτατες τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας για τις περιοχές αυτές, έχουν οριστεί οι ακόλουθες.

Α/Α

Κλιματικη Ζώνη Ά

Κλιματική Ζώνη ΄Β

Ανοιγόμενα παράθυρα και πορτες Uf W/m2*k

3.20

3.00

Γυάλινες Προσόψεις Ugf W/m2*k

2.20

2.00

 
   

Αν αναλογιστούμε λοιπόν ότι η απλή σειρά αλουμινίου, χωρίς θερμοδιακοπή έχει συντελεστή θερμοπερατότητας, περίπου 3,00 W/m2*k, όπου είναι το ανώτατο όριο για την κλιματική ζώνη Ά, συμπεραίνουμε ότι σε μια μελλοντική αναπροσαρμογή των συντελεστών με πιο αυστηρά κριτήρια, θα βρεθούμε πάνω από το ανώτατο όριο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού μας και θα πρέπει να προβούμε σε τέτοιες αλλαγές ώστε να είμαστε εντός των ορίων του νέου συντελεστή θερμοπερατότητας.

Επομένως στο στάδιο επιλογής των κουφωμάτων , θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις παραμέτρους αυτές, ώστε η επένδυση που θα κάνουμε να καλύπτει τους ενεργειακούς κανονισμούς και δεδομένα για τα επόμενα χρόνια.

 


Η επιτυχία της επιχείρησης αποδεικνύεται από τους πολλούς ικανοποιημένους πελάτες μας. Προσφέρουμε πάντα ποιοτικές λύσεις, με συνέπεια στους χρόνους παράδοσης.

Επικοινωνία

Τυάνων 3, 18450 Νίκαια
Τηλέφωνα: 2104926345, 6932225892 Fax: 2104926556

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας.